Afbeelding

Lurling: 'Vorig seizoen het liefst vergeten'

Sport

STEENAKKER – De kritiek die NAC kreeg na de slechte competitiestart legt Anthony Lurling naast zich neer. De aanvaller heeft meer vertrouwen in het huidige seizoen dan het jaar daarvoor. “Toen hing alles als los zand aan elkaar. Nu is er weer het plezier.”

Lurling is positief gestemd over het zesde seizoen dat hij voor de Bredase club speelt. Het gaat goed met hem zelf. Fysiek is hij in orde en er staan een paar doelpunten en assists op zijn naam, ondanks hij niet op zijn favoriete positie speelt.

Ook bij NAC gaat het de goede kant op, meent Lurling. “Veel mensen spraken al over degradatievoetbal. Zelfs mensen in mijn directe omgeving. Dat hoort bij het voetbal, maar is niet leuk. Toch moet het niet uitmaken. We hebben tegen elkaar gezegd dat we rustig moeten blijven en dat doen we ook.”

Scoringskansen
De voetballer vindt dat er meer lijn is terug te vinden in het spel van NAC en daar houden hij en z'n collega's zich aan vast. Het is allemaal duidelijker. Hij vindt ook dat door de jonge spelers de selectie wat spelers is geworden. Maar dat zal goed uitpakken denkt hij. Want aan enthousiasme en plezier ontbreekt het eigenlijk nooit. Dat is veel waard, benadrukt de speler.

“We krijgen steeds behoorlijk wat scoringskansen. Nu moeten we onszelf nog belonen. Daar kan je niet echt op trainen. Al doen we dat wel, maar het is ook een gevoel. Dat moet gaan lopen. Het is voor de jonge gasten vooral een kwestie van veel wedstrijden spelen. Verder is de sfeer erg goed in de selectie. Dat is belangrijk”, zegt Lurling.

Wanneer Lurling zijn ongenoegen uitspreekt over het voorgaande jaar doelt hij met name op de laatste helft van vorig seizoen. Toen was het drie keer niks, vertelt de 34-jarige voetballer. “Na de winterstop zat alles als los zand aan elkaar. We accepteerden onderling heel weinig. Als dan de resultaten goed zijn, prima. Maar het ging ook nog eens heel slecht."

Niet bezig met wedstrijd
De slechte financiële situatie van de club wijst Lurling aan als een van de oorzaken. Hij vertelt over het moment dat directeur Ed Busselaar voor de bespreking van de wedstrijd tegen FC Groningen de kleedkamer instapte.

“Hij kwam vertellen hoe slecht de club er voor stond. Nou, ik kan je zeggen, dan ben je niet bezig met de wedstrijd. Het plezier was helemaal weg. Ik raakte ook regelmatig geblesseerd. Het was een seizoen om snel te vergeten”, meent Lurling.

Zijn fitheid speelt hem op dit moment geen parten. Hij is naar eigen zeggen topfit. Zeker gezien zijn leeftijd gaat het hem goed af. “Ik heb na een wedstrijd geen drie dagen last van pijntjes. Ik speel ook alles”, zegt de aanvaller, die het liefst bij NAC blijft voetballen.

“Aan het eind van het seizoen loopt mijn contract af. Ik wil op dit niveau blijven voetballen en dan graag in Breda. Ik denk dat ik zoals ik mij nu voel nog drie of vier jaar door kan. Maar dat weet je nooit. Ik ga door zolang ik iets kan toevoegen.”

Beter dan VVV
Maar zoals het cliché in het voetbal luidt: nu eerst de volgende wedstrijd. En dat is wederom een belangrijke. Deze keer is VVV de tegenstander. De teleurstelling van de verloren wedstrijd tegen de Graafschap heerst op de achtergrond, want Lurling beseft dat dit de clubs zijn waartegen NAC de o zo belangrijke punten moet pakken.

“Het is duidelijk dat we kwalitatief beter zijn dan de Graafschap of VVV. Toch heeft VVV een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen RKC die het met 4-1 won. Maar uiteindelijk zegt dat in het voetbal niks. Wij moeten de wedstrijd controleren. Het zegt me allemaal niet zoveel. We moeten gewoon winnen.”