Belcrumhaven Breda. foto Erik Eggens
Belcrumhaven Breda. foto Erik Eggens

GroenLinks volgt plan containerterminal kritisch

Economie

BELCRUM - GroenLinks volgt de plannen voor een nieuwe containerterminal in de Belcrum nauwgezet. De fractie wil alles weten over nieuwe plannen. Van het uitbaggeren van de haven tot een toenemende verkeersdruk.

De Bredase Container Terminal BV (BCT) heeft het plan om een deel van de Backer en Ruebfabriek te slopen en er een containerterminal te plaatsen. Een vergunning daarvoor is niet nodig, omdat het al binnen het bestemmigsplan past. Een melding bij de gemeente is voldoende.

Selcuk Akinci en Piet Hein Scheltens van GroenLinks willen nu weten wat er ooit met het plan van de hotelboot is gebeurd. Ook vragen ze zich af of de Belcrumhaven wordt doorgetrokken tot Minister Kanstraat. Ook denken zij dat dat, door een deel van het pand te slopen, het daalt op in waarde.

"De realisatie van een containerterminal brengt een enorme toename van de verkeersdruk met zich mee", stelt het tweetal in een brief aan het college van B&W. "Dat argument was eerder voor de Krouwelaarhaven juist de reden om niet door te gaan met uitbreiding van de haven-activiteiten. Dreigt met de komst van de BCT en de doorbraak van de Belcrumweg de verkeersdruk aan de kop van de Speelhuislaan niet ontverantwoord hoog te worden?"

GroenLinks vindt het hoog tijd dat de bewoners van de Belcrum op de hoogte worden gesteld en te betrekken bij de plannen rond de Belcrumhaven.