foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Amphia Lintje voor verzorgers kankerpatiƫnten

Algemeen

BREDA/OOSTERHOUT - Het Amphia Ziekenhuis heeft zaterdagvoor de eerste keer een speciaal lintje uitgereikt aan 25 personen die het afgelopen jaar iets bijzonders betekenden voor kankerpatiƫnten.

Onder de lintjesdragers bevinden zich inwoners uit Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Made, Rijen, Zevenbergen, Zegge (Rucphen), Roosendaal, Kerkwijk en St. Willebrord.

Hans Meij, directeur Innovatie en voorzitter van de jury legt uit waar bij de toekenning op is gelet, omdat ook veel van de medisch specialisten, verpleegkundigen en personeel van andere zorginstellingen zijn genomineerd. "Stuk voor stuk bijzondere verhalen. Als jury hebben wij lang stil gestaan bij deze inzendingen. Want wanneer is het 'gewoon je werk' en wanneer is de inzet van een collega meer dan verwacht mag worden?"

Een team van de kinderafdeling van het ziekenhuis krijgt ook een Amphia Lintje. "De 25 mensen die in dit team werken, zetten zich al ruim een half jaar naast hun werk, belangeloos in voor hun collega Sity van de Noort. Daarom verdienen zij dit lintje."