Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredase politie pakt drie meiden op na straatroof

Politie

CENTRUM - De politie heeft drie meisjes opgepakt op verdenking van straatroof. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De drie verdachten pakten onder bedreiging een handtas van een 17-jarig meisje.

Het misdrijf vond plaats rond 01.00 uur. Een 17-jarige meisje was met haar vriendin onderweg naar het station na een avondje stappen. Op het Kasteelplein werden zij tegen gehouden door een groep van drie meiden (16, 18, 18 uit Teteringen).

Er werd daarbij gescholden en bedreigd. Bij het 17-jarige werd haar handtas uit haar handen getrokken onder dreiging van een pak slaag. Het trio ging er vervolgens met de tas vandoor.

Het slachtoffer sprak kort daarna surveillerende agenten aan. Het drietal en de buit kon toen snel worden achterhaald. Ze werden gearresteerd terwijl ze de gestolen handtas nog bij zich hadden.

In de tas zat o.a. de portemonnee, de smartphone en andere persoonlijke eigendommen van de Etten-Leurse. Ze deed aangifte van de beroving.

De drie verdachten zijn afkomstig uit Teteringen. Ze zijn alle drie ingesloten en in het belang van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis gesteld. Hun respectievelijke ouders zijn door de politie op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen.