foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Defensie schrapt locaties en banen in Breda

Economie

BREDA - De reorganisatie binnen Defensie heeft grote gevolgen voor Defensiepersoneel en -kantoren in Breda. Dat blijkt uit een vervolgbrief van minister Hans Hillen (CDA).

Zo heeft Hillen voorgenomen de Staf Commando Luchtstrijdkrachten (SCLK) met dertig procent te reduceren. Het is bij een woordvoerster van de Luchtmacht nog niet bekend om hoeveel mensen het binnen de SCLK gaat.

Dat leidt tot vrijval van de de kantoorruimte in de Eurotoren en het naastgelegen Verdi-gebouw. Die vrije ruimte wordt opgevuld door 250 mensen van de verschillende Defensietakken uit Woensdrecht en Tilburg. Die verhuizen naar Breda.

De post Mobiel Toezicht Vreemdenlingen van de Koninklijke Marechaussee aan de Dr. Batenburglaan wordt in 2013 afgestoten. De post is verantwoordelijk voor onder andere toezicht (op de grens) bij en op de A16 en verhuist naar de Trip van Zoutlandkazerne. De afstoting levert een structurele besparing op van 2 ton vanaf 2014.

Al eerder maakte de CDA-minister bekend dat het Instituut Defensie Leergangen van Den Haag naar Breda verhuist. Hillen weet nog niet waar hij die 80 extra nu nog Haagse werkplekken wil onderbrengen in Breda.

Ook de Para School die nu nog in Breda is gehuisvest, wordt verplaatst naar een andere - wellicht buitenlandse - locatie.