NAC wint met 3-1 van VVV. foto Peter Visser
NAC wint met 3-1 van VVV. foto Peter Visser

Wethouder Arbouw: Gemeente verdient niet aan NAC

Economie

STEENAKKER – De gemeente verdient niet aan NAC en dat de OZB apart van de huur wordt verrekend, is zoals in de huurovereenkomst staat. Dat stelt wethouder Alfred Arbouw na kritische vragen van de Clubraad van NAC Breda.

De Clubraad rekende uit nog acht ton van de gemeente te willen ontvangen omdat onder andere de OZB apart van de huur zou worden verrekend. Ook het feit dat de gemeente als verhuurder niet zou voldoen aan de eisen dat ze onderhoud pleegt en betaalt aan het stadion, is volgens de Clubraad en NAC-directeur Ed Busselaar nadelig voor de begroting van de voetbalclub.

Maar Arbouw bezweert in een antwoord dat die regelingen allemaal vaststaan in het huurcontract dat op 30 januari 2003 is getekend. “Ten eerste verdient de gemeente niet aan NAC”, meent hij. “Daarnaast is bij aankoop van het stadion in 2003 bepaald dat zowel gebruikerslasten als eigenaarslasten voor rekening van NAC Breda zijn.”

In zijn antwoord stelt Arbouw verder dat NAC Breda akkoord is gegaan met de regeling dat het zelf verantwoordelijk is voor het groot en klein onderhoud van het stadion. “Ook dit is vastgelegd in de huuroverenkomst”, aldus Arbouw.