NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Arbitrageschuld: NAC wacht op antwoord college

NAC

STEENAKKER – Het college geeft aan de arbitrageschuld te willen vereffenen via de ECV-gelden. NAC begrijpt niet waarom het stadsbestuur dat nu al aangeeft. Directeur Ed Busselaar: “Als dat zo is loopt het niet volgens afspraak.”

NAC zou volgens Busselaar voor een november met een plan komen en dat is ingediend zegt hij. “Ik heb het verleden week aangeleverd. Nu wacht ik op een formeel antwoord.”

Maar wethouder Alfred Arbouw lijkt er uit te zijn hoe de voetbalclub de 150-duizend euro moet betalen. “Als je weet hoe wij er voor staan is het bijzonder dat de gemeente het zo wil aanpakken.”

Begin oktober werd bekend dat de arbitragezaak die speelde tussen de gemeente en NAC in het voordeel viel van eerstgenoemde. De voetbalclub moet tegen haar verwachting in dus ruim 1,5 ton terugbetalen.

De zaak ging over extra gemaakte kosten en inkomstenderving door een verbouwing in 2009 van het Rat Verlegh Stadion in opdracht van de gemeente. NAC eiste daarvoor een schadevergoeding.

De arbitragecommissie oordeelde dat de gemeente een bedrag van ruim 42-duizend euro verschuldigd is. Omdat NAC vorig jaar december een voorschot kreeg van twee ton, moet de club uiteindelijk dus 1,5 ton terugbetalen.