foto Ben Kraan/Flickr.com
foto Ben Kraan/Flickr.com

'Geen intimidatie en provocatie bij Bredase C1000'

Economie

HEILAAR - Bij het distributiecentrum (DC) van C1000 aan de Heilaar is geen sprake van intimidatie en provocatie op de werkvloer plaats. Die beschuldigingen, geuit door het personeel, leidden woensdag in Woerden en Gieten tot wilde stakingen.

De staking zorgde voor problemen bij de bevoorrading van 110 supermarkten van C1000. “Bij het Bredase distributiecentrum is het geen issue”, meldt het hoofd communicatie van de supermarktketen Jacolien van Wezep. “Voor zover wij weten gaat het personeel daar niet in staking, juist omdat situatie van de dc’s in Woerden en Gieten in Breda niet speelt. Maar we kunnen niet in de toekomst kijken, natuurlijk.”

De directie van C1000 vindt juist dat er door C1000 zelf , medewerkers, kaderleden en de FNV constructief gewerkt is aan goede plannen. “Daar waren we al voor een groot deel uit”, meldt de leiding. “Dus de timing voor deze actie verrastte ons zeer.”

Ongeveer 110 winkels werden geraakt door deze acties. De winkels zijn inmiddels op de hoogte gebracht. “We zijn in overleg om de impact die het op onze winkels heeft zo snel mogelijk op te lossen”, aldus de directie van het bedrijf.

De werknemers van de distributiecentra zijn woensdagavond weer aan het werk gegaan.