Foto Bistro Sharlot
Foto Bistro Sharlot

Drie Bredase restaurants in Gault Millau Prijs/Plezier-lijst

Economie

BREDA - De nieuwe Gault Millau gids 2011 is gelanceerd; één van de de belangrijkste culinaire gidsen naast Lekker en Michelin. In de gids staan drie Bredase bedrijven die het predikaat Prijs/Plezier hebben ontvangen.

Het gaat hier om de restaurants Salon de Provence uit Breda, het MiddenhuiS uit Teteringen en Bistro Sharlot in Ulvenhout. De laatste prolongeert de aanbeveling van vorig jaar.

Door de economische crisis zijn veel restaurants goedkoper gaan werken en sommige restaurants zijn zelfs gesloten. Gault Millau stoort zich aan de restaurateurs die goedkoper gaan werken maar de prijzen niet aanpassen. Restaurants die zich wel goed aanpassen komen daarom in de aanmerking voor de aanbeveling Prijs/Plezier.

Basiscriterium om in deze lijst terecht te komen is het serveren van een driegangenmenu voor maximaal 40 euro, waarbij ook de à la carteprijzen aantrekkelijk blijven.

Maar er komt meer bij kijken. Voor een vriendelijk geprijsd menu alléén kom je als gast niet terug, aldus de samenstellers van de gids. Als de rest tegenvalt, houd je het na één keer wel voor gezien. Bij Bistro Sharlot, Middenhuis en Salon de Provence vond de jury van Gault Millau dat prijs, kwaliteit en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.