Okke Meeuwes en Edwin Mariouw Smit, organisatoren van Bourgondisch Breda. foto Tutch Communication
Okke Meeuwes en Edwin Mariouw Smit, organisatoren van Bourgondisch Breda. foto Tutch Communication

700 ondernemers gaan Bourgondisch

Economie

CENTRUM – 700 ondernemers uit de regio Breda gaan Bourgondisch op donderdag 10 november. Tenminste, zij hebben zich aangemeld voor het netwerkevenement Bourgondisch Breda.

Op het programma van deze eerste editie staan onder meer workshops en conferenties. Volgens mede-organisator Okke Meeuwes is Bourgondisch Breda door het aantal aanmeldingen het grootste business-to-businessevent van het najaar in de Bredase regio.

Met het evenement willen organisatoren TutchCommunication en Bared ondernemers op een vernieuwende manier in beweging krijgen. “Zaken doen en genieten van delicatessen gaan bij Bourgondisch Breda hand in hand. Met het evenement grijpen we ook terug naar de historie van de stad", zegt Okke Meeuwes van TutchCommunication. "Breda is altijd de stad geweest van de Nassau's die ook een grote reputatie hadden als het ging om lekker eten en drinken. Tegelijkertijd willen we met het evenement een brug slaan naar het nieuwe zakelijke netwerken waarbij ondernemers steeds gemakkelijker met elkaar samenwerken."

De dertig bedrijven die zich presenteren tijdens het evenement doen dat op originele wijze: door hun naam te verbinden aan een uit te serveren gerecht. Meeuwes: "Dat ludieke idee is heel goed opgepikt. Er zijn bedrijven die zich als oester willen presenteren, maar ook bedrijven die zich vergelijken met een curryworst."

Het evenement wordt gehouden in het Grand Theatre in de binnenstad. De dag begint met de conferentie Netwerken Hier en NU in het Gong restaurant. Dat begint om 9.00 uur. Vervolgens start om 12.30 uur start de beurs in het Grand Theatre. Die duurt tot 22.00 uur.