De genomineerden voor de Startersprijs.
De genomineerden voor de Startersprijs.

Startersprijs KvK aan neus Bredase voorbij

Economie

BREDA – De Kamer van Koophandel-startersprijs is zaterdag aan de neus van de Bredase Petra Bosma voorbij gegaan. De prijs ging naar Thea Jansen van Wouw Bruidsmode uit Wouw.

Haar ondernemingsplan werd als beste beoordeeld. De uitreiking van de Startersprijs vond vandaag plaats tijdens de KvK Startersdag. De winnaar ontving een cheque van 1.000 euro uit handen van Chris Rutten, voorzitter van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

Naast de uiteindelijke winnaar stonden dus ook Petra Bosma van Fieldwise uit Breda en Rob van Doorn van Hypodomus uit Bergen op Zoom in de finale. Dit jaar lag de uitkomst van de Startersprijs niet alleen in handen van de jury, maar ook het publiek kon via internet stemmen.

Winnares Thea Jansen stapt met haar bruidsmodezaak in een regionaal gat in de markt. Zij wil bruidsmode combineren met het aanbieden van aanverwante activiteiten, zoals advies rond de organisatie van de bruiloft, accessoires en kortingen bij bijvoorbeeld de bloemist, drukker en kapper.

Thea Jansen ontving zowel de publieksprijs (43% van de stemmen, in totaal 385 stemmen) als de prijs van de vakjury.

Petra Bosma levert met Fieldwise (Breda) software voor online klachtenafhandelingssystemen, bijvoorbeeld voor managementinformatie. Ook levert het systeem feedback over klanten, medewerkers en leveranciers. Een samenwerkingspartner ontwikkelt de software terwijl Fieldwise zich richt op de
verkoop ervan.