NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser
NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser

Busselaar geniet van NAC-supporters (video)

Sport

STEENAKKER – Blij was hij na de overwinning zaterdag op Vitesse. Heel blij. De opluchting is maandagochtend nog van het gezicht van NAC-directeur Ed Busselaar af te lezen.

Vorige week was het hectisch op en rond Bredase club. NAC presenteerde de jaarrekening 2010-2011 en dat ging gepaard met een hoop kritiek. Niet zo heel gek, want onder de streep prijkte een verlies van 7,5 miljoen euro.

Dan is een overwinning op sportief gebied heel belangrijk, benadrukt de directeur. “Ik ben zo onder de indruk. Als je ziet hoe de supporters het laatste kwartier het team er doorheen slepen.”

Maar dus ook het financiële plaatje komt om de hoek kijken. Hij zag onder andere de drankomzet flink stijgen de laatste twee weken.
“Er is absoluut verband tussen het resultaat en wat je binnenhaalt”, aldus Busselaar, die ook de kaartverkoop en interesse van sponsors ziet groeien na de overwinning op VVV en Vitesse. Maar ook de drankomzet steeg met ongeveer 20-duizend euro.

“Dat is geweldig. Het heeft vooral te maken met het publiek. Ik was zo onder de indruk en ging volledig uit mijn dak. Wat na de wedstrijd gebeurt, is dat iedereen gezellig gaat consumeren. Tegen VVV was sprake van een enorm hoge omzet en nou was dat afgelopen weekend weer.”