Afbeelding

Netwerkorganisatie Colin in vijf jaar 5000 leden

Economie

BREDA – Het wordt geen carnavalsfeestje ondanks de datum waarop de Creative Organisations Linked in Networks (Colin) haar jubileum viert. Op vrijdag 11-11-11 is de van origine Bredase netwerkgroep vijf jaar geworden.

Startpunt van Colin in 2006 was de opbouw van een creatief netwerk en het bevorderen van cultureel ondernemerschap. In de loop van de tijd is het netwerk gegroeid naar ruim 5000 mensen en organisaties. Colin is een initiatief van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda

‘Door middel van bijeenkomsten, workshops, projecten, onderzoek en de website informeert, inspireert en verbindt Colin creatieve organisaties. Op deze wijze probeert Colin een brug te slaan tussen cultuur en economie. We doen dit in Breda vanuit het Blushuis en in Tilburg vanuit Villamedia’, zo meldt Colin op haar website.

Tijdens het feestje op de locatie van Colin aan de Archimedesstraat in Breda vindt eveneens de boekpresentatie van de nieuwe ‘Uncover’ over de Culturele hoofdstad van Europa plaatsvinden. Ook verzorgt Greg Richards (Tilburg University) een lezing over het belang van de Culturele hoofdstad van Europa.