De binnenstad bruiste wederom tijdens de Cultuurnacht foto Janet Olde Wolbers
De binnenstad bruiste wederom tijdens de Cultuurnacht foto Janet Olde Wolbers

Cultuurnachtserie: Van Kwaad Tot Erger

Cultuur

CENTRUM – Op 21 januari 2011 wordt de derde editie van Cultuurnacht georganiseerd. Thema dit jaar is ‘geheimzinnig’. Net als voorgaande jaren worden de Bredase cultuurprijzen uitgereikt. BredaVandaag.nl interviewt de genomineerden.

Hiphopgezelschap Van Kwaad Tot Erger is dit jaar genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. Ben Jur, producer van het gezelschap, is trots op de nominatie: “We zijn pas sinds 2007 gestart en nu al gunt Breda ons een prijs.” De leden komen uit Breda of Tilburg. “De prijs is een erkenning voor ons als rapgroep, we zijn blij dat de stad achter ons is gaan staan en we genomineerd zijn.”

De hiphopgroep bestaat sinds 2007. De groep telt inmiddels zeven leden: Ben Jur, Tjerkovara, Fotosynthese, Eppo, Viezerik, TimmieTex & DJ Dunic. Ze kennen elkaar van de Herman Brood Academie, een mbo-muziekopleiding of via de hiphop scene. “Van Kwaad Tot Erger is niet echt een rapgroep maar een platform met de bedoeling om met de connecties en het netwerk van de leden iets groots te bereiken”, legt Ben Jur uit.

Inmiddels heeft de groep al vele optredens in binnen en buitenland gehad. Op dit moment zijn de jongens vooral bezig met individuele projecten. “Het is even stil rondom Van Kwaad Tot Erger, maar volgend jaar willen we wel weer samen iets gaan doen”, vertelt Jur. De producer helpt momenteel TimmieTex met het maken van zijn eerste soloalbum.

De plannen van het kabinet om de BTW te verhogen op kaartjes voor concerten is een slecht plan volgens Ben Jur: “De hiphopbezoekers hebben vaak niet veel geld, een prijsverhoging kan de hen doen besluiten om niet te komen.”