Afbeelding

Il Bandito nieuw Italiaans restaurant Ginnekenweg

Economie

ZANDBERG – Il Bandito gaat de nieuwe eetgelegenheid aan de Ginnekenweg heten. In januari gaan de deuren van het Italiaanse restaurant open. Eigenaar Steven Smeelen: “Ik ben de enige in Breda met een houtgestookte oven.”

Hij heeft naar eigen zeggen goed research gedaan, maar in Breda is geen enkele andere zaak met zo’n oven.

“Ik heb tien jaar met dit idee rondgelopen en na jaren van ervaring opdoen en sparen kan ik eindelijk beginnen. De oven gestookt op fruitbomenhout geeft een heel speciale smaak aan de bodem en het is natuurlijk leuk voor de sfeer.”

Smeelen wil straks dertig zitplaatsen binnen en in de zomer hetzelfde aantal buiten. “In zomer heb ik een terras. Mensen kunnen voor de lunch en diner terecht. Ik richt me vooral op pizza’s en een aantal authentieke pasta’s.”

Her en der liggen de laatste restanten van voormalig coffeeshop Mediterranee die jaren op dit adres gevestigd was. Het is nu vooral een kwestie van slopen, voordat de zaak vorm krijgt.

Smeelen staat met trots in zijn toekomstige zaak. De kluskleding wordt straks ingeruild voor een koksbuis, want hij neemt zelf plaats achter de kachel.

Hij spreekt van een ‘life cooking’ idee. Een open keuken in het midden van de zaak, zodat alle gasten kunnen zien wat en hoe de chef zijn gerechten bereidt. “De bar moet nog naar achteren worden geplaatst. De oven komt daar in de hoek en dan daarnaast de keuken. Ja, het is een flinke klus.”