Afbeelding

Espressobar verrijkt Willemstraat

Economie

BREDA – De komst van een nieuwe espressobar aan de Willemstraat moet een voorbode zijn van wat gaat komen. De koffiezaak is een welkome gast in de geplande wandelboulevard van het station richting centrum.

Nu al lijkt het een goede zet om de duizenden forensen die dagelijks passeren te verleiden tot een gewone bak koffie of juist een van de vele hippe varianten. Uitbaatster Lonneke Dijkhuis is erg in haar nopjes.

“Ik ben heel blij met de locatie. Het was absoluut bekend voor mij wat er hier staat te gebeuren op lange termijn. Dat is de meerwaarde.”

Het pand waar Dijkhuis intrekt is flink opgeknapt. Ze hoeft haar winkel alleen nog maar in te richten voordat de eerste kop over de toonbak gaat.

“We richten ons op het schenken van kwaliteitskoffie. Ons assortiment bestaat straks uit zo’n twintig varianten en alles wordt met de hand bereid. Dat in combinatie met zoetigheden, zoals huisgemaakte muffins en brownies”, aldus Dijkhuis.

De eigenaresse wil het liefst half december haar winkel openen, waarvan ze de naam nog niet bekend wil maken. “Naast reizigers die een ‘coffee to go’ aanbieden kunnen mensen lekker binnen zitten. Even voor of na het winkelen een goede bak koffie.”