foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

151 nieuwe woningen Geeren-Zuid

Economie

HOGE VUCHT - De gemeente en wooncorporatie Singelveste Alleewonen (SAW) hebben een plan opgesteld voor nieuwbouw in Geeren-Zuid. Het plan voorziet in 108 grondgebonden woningen en 43 appartementen.

Het wijkontwikkelingsplan moet de wijk zowel in sociaal als in riumtelijk opzicht een duw in de goede richting geven. Daartoe zijn al eerder een winkelstrip en appartementen gesloopt.

De grondgebonden woningen komen onder meer in de Claas Persoonsstraat, de Thomas Vincidorstraat, de Pieter de Swartstraat, de Conrelis Outshoornstraat, de Daniël Marotstraat, de Pieter Huyserstraat, de Jan David Zocherstraat, de Johan Hanrathstraat en de Hendrik Berlagestraat. De 43 appartementen komen in de Cornelis Oudshoornstraat.

De gemeente en de corporatie geven de wijk al sinds 2004 extra aandacht. Ze hebben zich ten doel gesteld aantrekkelijk, duurzaam, concurrend te maken. Dit nieuwe woningbouw moet hierin de eerste aanzet geven. De wijk staat inmiddels op de zesde plaats van de lijst van zwakkere wijken van Breda.

Singelveste en de gemeente dekken gezamelijk de kosten, waarbij SAW het overgrote deel van de herontwikkeling betaalt. Bovendien verdient de gemeente zes ton aan de grondexploitatie. Dat geld wordt weer geïnvesteerd in de wijkontwikkeling.