foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Jaar en één dag na rampzalige brand Audio Time weer open

Economie brand

CENTRUM – Het is vrijdag precies een jaar één dag geleden dat audiozaak Audio Time tot de grond toe afbrandde. Eigenaar Erik-Jan Embregts staat te trappelen.

Ongeduldig is Embregts toch wel een beetje, want een jaar dat duurt achteraf gezien lang. De eerste periode na de brand was hij helemaal niet bezig met het openen van een nieuwe zaak. Uiteindelijk was er weinig voor nodig om hem weer warm te krijgen voor een nieuwe zaak.

“Eerst wilde we in oktober open, maar dat haalden we niet. Toen kozen we bewust voor elf november. Dus niet op de dag zelf, maar een dag later. Het moet juist niet te emotioneel worden of te zwaar beladen”, zo zegt Embregts.

De zaak met hoogwaardige audioapparatuur aan de Valkenierslaan brandde op 10 november 2010 tot de grond toe af. Ook het woonhuis ging daarbij verloren. Een ongeluk met een brander tijdens dakwerkzaamheden was de oorzaak van de brand.

Embregts: “Het is tijd om verder te gaan. Helaas heb ik een jaar moeten wachten. Maar sinds ik mijn vaste klanten een brief stuurde, krijg ik zoveel positieve en leuke reacties. Dat is echt ongelofelijk.”