Logo bredavandaag.nl
foto Gemeente Breda
foto Gemeente Breda

Gratis extra gft-kliko voor Bredanaars

BREDA - Inwoners van Breda kunnen vanaf 15 november bij de Afvalservice een gratis extra container aanvragen voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). De gemeente hoopt zo te stimuleren dat burgers hun afval beter scheiden.


Momenteel belandt zo’n 40% van het gft in het restgedeelte van de duocontainer. Dat is zonde, omdat het dan niet meer verwerkt kan worden tot compost maar ook omdat het verwerken van restafval veel duurder is dan het verwerken van gft.

“Hoe minder kosten we voor de verwerking van restafval hoeven te maken, hoe lager de afvalstoffenheffing kan blijven”, legt wethouder Wilbert Willems uit . “We willen met deze maatregel onze inwoners stimuleren om meer gft apart te houden, afval beter te scheiden en minder restafval aan te bieden.”

De gratis container zou aanvankelijk pas per 1 januari 2012 verkrijgbaar zijn. Inmiddels is besloten om dat tijdstip te vervroegen naar 15 november dit jaar. Extra gft-containers kunnen vanaf die datum besteld en geleverd worden, zolang de voorraad strekt. Voor die vervroeging is gekozen om - nu het volop herfst is - inwoners te stimuleren bladeren en tuinafval als gft aan te bieden. Daarmee wordt voorkomen dat die bij het restafval terecht komen.

Iedereen in Breda die afvalstoffenheffing betaalt kan een gratis extra gft-container van 180 of 270 liter aanvragen door het invullen van een aanvraagformulier op de website www.breda.nl. Ook kan men contact op te nemen via het telefoonnummer 14 076 of via het e-mailadres afvalservice@breda.nl.

Voor mensen die al een extra gft-container in gebruik hebben waarvoor zij nu extra betalen, wordt deze met ingang van 1 januari 2012 gratis.



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief