Logo bredavandaag.nl
Beeld Claudia Muller
Beeld Claudia Muller

Aithra Award: 'Allemaal ondernemers met passie'

BREDA - Vrouwen met een topfunctie. Zes zijn er genomineerd voor de Aithra Awards vanwege hun ondernemerschap en talent. Een daarvan is Claudia Muller, eigenaresse van twee doe-het-zelfzaken en een (ver)bouwservice. Zij is genomineerd voor de Belofte Award; een prijs die wordt uitgereikt tijdens een heus gala dat aanstaande zaterdag plaatsvindt in Holland Casino.


Zelf noemt ze haar 'business' ook niet heel gebruikelijk voor een vrouw. Maar het was wel haar oma die zo’n vijftig jaar geleden begon. “Zij verkocht verf vanuit de schuur in Sint-Maartensdijk. Dat is eigenlijk steeds groter gegroeid.” In 2004 nam ze het familiebedrijf over. “Twee jaar geleden heb ik nog een winkel geopend in Halsteren, dat was wel spannend zo tijdens de crisis”, vertelt Muller.

Bij de Fixet van Muller kun je veel meer kopen dan bij de gemiddelde bouwmarkt. “We verkopen ook keukens, inbouwkasten, kozijnen en dakkapellen. Als je wilt komen we die ook nog plaatsen”, vertelt Muller. En daar zit nog een onderneming achter, Muller (ver)bouwservice.

Van Aithra had de onderneemster nog niet eerder gehoord. “Ik ontving een brief met de mededeling dat ik genomineerd was, daar was ik wel verbaasd over.” Met de ‘concurrentie’ heeft ze al een beetje kennis gemaakt. “We zijn allemaal ondernemers met passie, geen van ons heeft een baan van negen tot vijf. Het is mooi om te zien hoe we zaken met een gezin combineren.”

De economische crisis heeft voor- en nadelen voor de zaken van Muller. “Mensen verbouwen minder, maar doen wel meer zelf.” Gelukkig heeft ze aan de vergrijzing meer werk. “Er zijn vaak ouderen die hun huis laten verbouwen. Omdat ze het niet verkocht krijgen bouwen wij dan de garage om tot slaapkamer.”

Dat Muller geen invloed heeft op de uitslag vindt ze wel jammer. “Als het een publieksprijs zou was dan kon ik een beetje reclame maken op Twitter en Facebook. Maar we hebben gedaan wat we konden en nu is het afwachten.”

De Stichting Aithra heeft als doel het met elkaar in contact brengen van ondernemende getalenteerde vrouwen in het gebied Midden en West-Brabant en de Noord Kempen van België met als doel de zichtbaarheid, loopbaanmogelijkheden en het ondernemerschap van deze vrouwen en of hun maatschappelijke betekenis voor deze regio te stimuleren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief