Wethouder Cees Meeuwis (l) en Marlieze Warnaar (r, in het geel) tijdens een protest. foto Erik Eggens
Wethouder Cees Meeuwis (l) en Marlieze Warnaar (r, in het geel) tijdens een protest. foto Erik Eggens

SP vindt aangifte door wethouder ‘buitenproportioneel’

Politiek

GINNEKEN - De SP vindt de aangifte die wethouder Cees Meeuwis (VVD, Sociale Zaken) heeft gedaan tegen de bond Akvakabo FNV ‘buitenproportioneel’. Warnaar heeft vorige week posters geplakt bij het huis van Meeuwis als protest op de bezuinigingen rond de thuiszorg.

De wethouder schrok zich woensdagavond wezenloos toen hij zag dat zijn woonomgeving met posters was volgeplakt. Hij deed aangifte tegen de bond. Meeuwis zegt een grens te willen trekken met de aangifte. Hij vindt dat werk en privé te allen tijde gescheiden zou moeten blijven. Vakbondsbestuurder Marlieze Warnaar heeft inmiddels haar excuses aangeboden, maar die kwamen voor Meeuwis te laat.

De SP vindt de aangifte te zwaar. “Wethouder Meeuwis slaat buitenproportioneel hard terug naar twee actievoersters”, stelt fractievoorzitter Patrick van Lunteren in een reactie. “Het beleid van de wethouder doet ernstige inbreuk op hun werkvreugde en portemonnee. Daar zijn ze natuurlijk niet blij mee en dat willen ze laten weten ook.”

“Natuurlijk moeten we het privé van bestuurders en volksvertegenwoordigers respecteren. Actie voer je op straat, bij de fabriekspoort of bij het stadskantoor”, gaat Van Lunteren verder. De socialist roept de thuiszorgers dan ook op vooral met spandoeken bij het stadskantoor te verschijnen. “Maar de aangifte is net zoals de ingreep bij de thuiszorg: buiten alle proporties.”

De Bredase wethouder van Sociale Zaken heeft geen aangifte gedaan tegen de twee plaksters zelf.