Afbeelding

Vijf-sterren kookstudio in Breda

Economie

BREDA – Het maximale aantal sterren kregen ze vorige week. Kookstudio Tafelvan8 ontving van de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC) vijf sterren, de studio is daarmee de enige in Breda die zoveel sterren heeft.

Nancy Villerius en haar man Marcel begonnen de kookstudio in 2005, beiden zijn ze chef-kok. “We geven workshops aan groepen tot dertig personen. Toen we van de branche-vereniging hoorden dat deze met een classificatie begon hebben we ons aangemeld”, vertelt Villerius.

De NKC beoordeelt een aantal basisvoorwaarden van de kookstudio’s. Daarnaast kunnen extra punten gescoord worden. “Er is iemand langs geweest die onze accommodatie is komen bekijken. De sterren worden toegekend als je een professionele uitstraling hebt”, vertelt Villerius.

Volgens haar was het een aantal jaren geleden een echte trend om een kookstudio te beginnen. “Nu zijn er nog maar een paar over. Ik denk dat je als kookstudio moet opvallen. Wij werken veel met beleving, het is bijna een soort filosofie”, denkt Villerius.