Afbeelding

Eurocrisis geen grip op ontwikkeling Molsterrein

Economie

CENTRUM – De nieuwe crisis, ofwel de Eurocrisis, betekent voor veel grootschalige ontwikkelingen een forse tegenwind. Dat geldt volgen projectontwikkelaar MAB-Development niet voor het project Achter de Lange Stallen. “We gaan gewoon door.”

Begin juli maakte MAB bekend het project, dat door de vorige crisis uit 2008 de nek was omgedraaid, nieuw leven in te blazen. Samen met Dura Vermeer en Syntrus Achmea investeert de projectontwikkelaar 170-miljoen euro in de ontwikkeling van het Molsparkingterrein.

“We zitten midden in de uitwerking. We zijn in gesprek met marktpartijen en architecten. Het streven is nog steeds om in het eerste kwartaal van 2013 te gaan bouwen”, aldus Carlijn Bolt woordvoerster van MAB.

Op de locatie van de huidige Molsparking moet straks een winkelcentrum van 25-duizend vierkante meter verrijzen. Verder komen er 188 woningen en duizend ondergrondseparkeerplaatsen.

Bolt: “Tot het moment dat we gaan bouwen blijft het Molsterrein gewoon open. We kunnen verder nog niets melden over mogelijk geïnteresseerden marktpartijen.”