foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Zes probleemprojecten noodlijdend WSG binnen Breda

Politiek

BREDA - Zes bouwprojecten van de noodlijdende Woningstichting Geertruidenberg (WSG) in Breda liggen stil. De redenen hiervoor lopen uiteen van geldtekort tot een niet verleende bouwvergunning.

Dat meldt het Bredase stadsbestuur na vragen van de VVD-fractie. Het gaat om het klooster aan de Nieuwstraat, Citta Verde in Nieuw-Wolfslaar, een boerderijcomplex aan de Sprundelsebaan 60, het Heroterrein, landgoed Ganzeweide en de Bouverijen bij Teteringen.

Zowel het klooster aan de Nieuwstraat als de boerderij aan de Sprundelsebaan beginnen te vervallen. De gemeente heeft bij het klooster recent een onderzoek uitgevoerd om verder verval van het gebouw tegen te gaan.

Citta Verde, het klooster en het Heroterrein staan bij WSG op de lijst om van de hand te doen. De gemeente maakt niet duidelijk of er al overnames zijn gepasseerd. Ook WSG zelf wil daarover nog niet in detail treden.

De boerderij aan de Sprundelsebaan verkeert in zorgwekkende toestand, stelt het stadsbestuur in het antwoord aan VVD-raadsleden Patrick Ernst en Boaz Adank. De functie zou in 2002 al worden omgezet naar zorgfuntie. WSG heeft vooralsnog niet aangegeven te willen stoppen met het project.

De corporatie heeft inmiddels toegezegd binnenkort met een definitieve lijst te komen van projecten die ze af wil stoten of behouden.

Naast de ‘probleem’projecten, bezit WSG ook andere, al voltooide projecten. In onder andere het Turfschip (ook wel 'Potvis'), het Hof van Hersbeek, de pastorie aan de St. Janstraat 16 en het Wagemakerspark verhuurt WSG woningen.