Wijkraadbestuurders Pablo de Jong en Erwin Hoek tijdens de protest bijeenkomst tegen de sluiting van de AH in de Flierstraat. foto Wijnand Nijs
Wijkraadbestuurders Pablo de Jong en Erwin Hoek tijdens de protest bijeenkomst tegen de sluiting van de AH in de Flierstraat. foto Wijnand Nijs

Wijkraad Heuvel niet blij met dak- en thuislozenopvang

Politiek

HEUVEL - De wijkraad Heuvel is onaangenaam verrast door het bericht dat het college van B & W een dak- en thuislozenopvang voor drugsverslaafden wenst in deze wijk. Dat stellen wijkraadbestuurders Pablo de Jong en Erwin Hoek in eenr eactie.

“Het initiatief verdient alle lof, maar de zorgvuldigheid van de locatiekeuze staat wat ons betreft nog niet vast”, aldus de wijkraad.

Afgelopen dinsdag werd Wijkbelang Heuvel van de plannen op de hoogte gebracht door de wethouders Boelema en Meeuwis. De wijkraad heeft toen meteen aangekaart zich zorgen te maken over de effecten van dit besluit op de afrondende fase van de wijkontwikkeling in het Heuvelkwartier.

“Ook heeft het proces een valse start, omdat bewoners niet vooraf zijn betrokken bij de plannen”, stellen de twee, die eveneens verwijzen naar het feit dat dit besluit al drie jaar in voorbereiding zou zijn. “Maar de wijk moet zich binnen een week over de plannen buigen. Dit is onverteerbaar en onverstandig bij een moeilijke en gevoelige afweging.”

De wijkraad heeft inmiddels gevraagd naar de achtergronden van de locatiekeuze, daarbij ook vragend om een vergelijking met andere steden.

Vanavond vind er een overleg plaats met direct betrokkenen. De wijkraad wil de geplande informatiebijeenkomst voor bewoners, dinsdag om 19.30u in Gemeenschapshuis ‘de Vlieren’, gebruiken om te komen tot een definitief standpunt.