Biometrische iPadgame.
Biometrische iPadgame.

NHTV-docent ontwerpt biometrische iPadgame

Economie

BREDA - In samenwerking met de Italiaanse studio Double Jungle heeft NHTV docent en onderzoeker Stefano Gualeni een volgens eigen zeggen een baanbrekende actie-puzzel-game voor de iPad ontworpen: Gua-Le-Ni, or: The Horrendous Parade.

Het spel is de eerste commercieel uitgebrachte videogame dat werd ontwikkeld en verfijnd op basis van biometrische methoden, stelt de trotse wekgever van Gualeni.

Uniek aan deze game is dat je tijdens het spelen de psycho-fysieke reacties van je spelers kunt observeren en dat je de mogelijkheid hebt om de fysieke reacties te vergelijken met de verschillende versies van je spel, aldus de omschrijving van de game.

Biometrische methoden is een van de game-gerelateerde onderzoeksgebieden van de opleiding International Game Architecture and Design van NHTV Breda.

Biometrische methoden zijn gebaseerd op de fysieke reacties van de gamer, zoals de hartslag, de huidgeleiding en de activiteit van verschillende spieren in het gezicht. Door hier naar te kijken, krijgen onderzoekers een ongeƫvenaard en objectief inzicht in wat een spel moeilijk of frustrerend maakt (wat blijkt
uit overmatige stress signalen) of juist aangenaam en amusant, wat blijkt uit een glimlach en afwezigheid van stress.

Het spel is vanaf 28 november verkrijgbaar in de Appstore.
www.gua-le-ni.com