Foto Edux
Foto Edux

Aithra Award: 'Leuk om te zien wie er achter de ondernemer zit'

Economie

BREDA - Vrouwen met een topfunctie. Zes zijn er genomineerd voor de Aithra Awards vanwege hun ondernemerschap en talent. Margo Elemans begon in 2008 bij Edux Onderwijsadvies. Nu is Elemans genomineerd voor de Aithra Award, een prijs die wordt uitgereikt tijdens een gala dat aanstaande zaterdag plaatsvindt in Holland Casino.

“Ik werkte daarvoor al wel bij &Samhoud, ook een adviesbureau. Toen ik bij Edux kwam zette dit adviesbureau haar eerste stappen in de wereld van volledig vrije marktwerking. Het kwam dus goed uit dat ik al in een commerciële omgeving heb gewerkt”, vertelt Elemans.

De Edux Groep richt zich op alle niveaus van het onderwijs, van voor- en vroegschool en basisschool tot hbo. “Wij helpen zowel de kinderen als het management, eigenlijk pakken we de totale schoolomgeving aan.” Bij de Edux Groep horen ook nog Citowoz en Innofun, die zich ook op het onderwijs richten. “Met deze twee organisaties richten we ons op de digitale omgeving van de school, want ook naar de inzet van nieuwe media is veel vraag”, vertelt Elemans.

Wie haar genomineerd heeft weet Elemans niet. “Het is ontzettend leuk om bij de laatste zes te zitten, zeker als je bedenkt dat er wel tachtig vrouwen voorgedragen zijn.”

De andere kandidates heeft Elemans nog niet echt leren kennen. “Het is wel leuk om te zien wie de vrouw achter de ondernemer en de organisatie is.” Wat gebeurt er eigenlijk als ze wint? “Dan kan ik een jaar lang met de eer strijken”, gokt Elemans.

De Stichting Aithra heeft als doel het met elkaar in contact brengen van ondernemende getalenteerde vrouwen in het gebied Midden en West-Brabant en de Noord Kempen van België met als doel de zichtbaarheid, loopbaanmogelijkheden en het ondernemerschap van deze vrouwen en of hun maatschappelijke betekenis voor deze regio te stimuleren.