Voor de tweede keer in een week stond NAC oog in oog met Ajax en verloor het. Dit keer thuis met 0-3. foto Peter Visser
Voor de tweede keer in een week stond NAC oog in oog met Ajax en verloor het. Dit keer thuis met 0-3. foto Peter Visser

‘Gedoe bij Ajax heeft zeker effect. Maar welk?’

NAC

BREDA/AMSTERDAM – NAC gaat zaterdag op bezoek bij Ajax,waar woensdag de crisis een nieuw hoogtepunt bereikte. Heeft de nieuwe vete tussen kamp Cruijff en Van Gaal invloed op de wedstrijd? Columnist Sjoerd Mossou en NAC-fan Levien den Boer en zijn verdeeld.

Sjoerd Mossou, columnist en voetbalkenner van het AD
“Ik geloof er zeker in dat dit effect gaat hebben op de wedstrijd. De vraag is alleen welk effect. Ik vond het wat dat betreft wel opmerkelijk wat Ten Have zei. Hij stelde dat de club nu in zo’n chaos terecht was gekomen dat het effect begon te krijgen op het elftal.”

Levien den Boer, webmaster B-Siderats, heeft weinig hoop dat de bestuurlijke ellende bij Ajax NAC in de kaart speelt:
“Als je kijkt naar de historie dan heeft NAC het de laatste tien jaar aardig gedaan. De laatste jaren geven me weinig hoop. NAC is telkens afgeslacht. Ik vrees dat als het een negatief effect heeft, dat Ajax dan alsnog te sterk is voor NAC.”

Sjoerd Mossou kijkt ook naar de laatste wedstrijden van de Amsterdammers:
“Ajax zal na de nederlaag bij FC Utrecht er zeker op gebrand zijn thuis iets te laten zien. De sfeer zal sowieso geladen zijn, de vraag is welke kant dat gaat opwerken. Het gaat invloed hebben. Je zou zeggen dat het effect negatief is, maar er kan in een wedstrijd zo maar iets gebeuren dat het omslaat.”

NAC-fan Den Boer vreest een positief effect:
“Bestuurlijk gerommel kan zeker een effect hebben, dat heb je bij NAC gezien toen Ten Cate trainer was. Toen zorgde het bij de spelers voor een saamhorigheid. Dat kan bij Ajax ook gebeuren.”

Mossou is het daar wel mee eens
“Bij NAC heb je het gevoel dat het publiek verbeten achter de eigen ploeg is gaan staan, met de gedachte aan ons gaat het niet liggen, ondanks de miljoenenschuld. Zo kan het bij Ajax ook gaan.”

Heeft NAC dan helemaal geen kans? Toch wel, denkt Mossou:
“NAC heeft kansen als het met dezelfde energie speelt als thuis tegen Vitesse. Dan is Ajax te pakken. Ik vraag me af of dat NAC gaat lukken, dat is vaak toch het verschil tussen thuis en uit spelen. Voetbaltechnisch is Ajax al tijden instabiel.”

Den Boer ziet eigenlijk niets nieuws bij Ajax:
“Het is bij Ajax al zolang gezeik dat het helemaal niet meer uitmaakt. Dat heeft geen effect meer. Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb, en dat NAC wint. Dan ga ik tot dinsdagochtend feestvieren.”

Beantwoord onze vraag op Facebook: Door het gedoe bij Ajax heeft NAC zaterdag alle kans op winst.