Foto Van Oorschot Kranen
Foto Van Oorschot Kranen

Aithra Award: 'Ik vind de kranen echt mooi'

Economie

MOERDIJK - Vrouwen met een topfunctie. Zes zijn er genomineerd voor de Aithra Awards vanwege hun ondernemerschap en talent. Karen van Oorschot zit altijd tussen de mannen, daarom vindt ze het zelf ook bijzonder dat ze genomineerd is voor de Award. Een prijs die wordt uitgereikt tijdens een gala dat aanstaande zaterdag plaatsvindt in Holland Casino.

Van Oorschot nam het bedrijf van haar ouders over, zo'n overname heeft volgens haar zo z’n voordelen. “Ik ben er mee opgegroeid en hoewel ik niet van plan was het over te nemen, trok het bedrijf me toch wel.”

Zelf deed ze een opleiding tot kraanmachinist, maar ze heeft nooit in die functie gewerkt. “Ik maak veel hijstabellen, daar komt die kennis toch wel bij kijken. Als je niet weet hoe het werkt dan kun je dit werk niet doen. Je hebt een beetje ervaring nodig om alles te regelen.”

De nominatie kwam totaal onverwacht. “Ik denk dat vrouwen zelf de meeste vrouwen nomineren. Ik werk in een echte mannenwereld, dat maakt de nominatie dus wel bijzonder."

Toch draait het niet om het feit of het een mannen- of een vrouwen wereld is. “Als je maar genoeg ambitie hebt maakt het niet uit wat je doet”, denkt Van Oorschot. Hoewel ze als vrouw wel opvalt. “Mensen staan vaak wel te kijken als ik met de kranen bezig ben. Maar ik vind ze dan ook echt heel mooi.”

De Stichting Aithra heeft als doel het met elkaar in contact brengen van ondernemende getalenteerde vrouwen in het gebied Midden en West-Brabant en de Noord Kempen van België met als doel de zichtbaarheid, loopbaanmogelijkheden en het ondernemerschap van deze vrouwen en of hun maatschappelijke betekenis voor deze regio te stimuleren.