foto Priscilla Smit
foto Priscilla Smit

Hemingways wordt pannenkoekenhuis Rithse Hoeve

Economie

BUITENGEBIED ZUID-WEST - Priscilla Smit en Dick Luijkx van discotheek Liquid aan de Visserstraat in Breda, hebben vrijdag officieel restaurant Hemingways gekocht. “Een droom die uitkomt”, zegt Priscilla Smit.

Oud-eigenaar Hans Kollen sloot in maart van dit jaar de deuren van het restaurant. Hij meldde destijds ‘het niet meer te kunnen bolwerken’.

De twee nieuwe eigenaren starten er een pannenkoekenrestaurant dat De Rithse Hoeve gaat heten. Ze richten zich vooral op ouders met kinderen. Speciaal voor kinderen wil het stel een buiten- en binnenspeelplek aanleggen.

“Na drie jaar vechten om voor ons zelf te kunnen beginnen, is het nu eindelijk gelukt”, zegt Smit “We keken eerst naar bijvoorbeeld de Texashoeve en iets in Rijsbergen. Maar dat ging allebei niet door.”

Vrijdag kregen Luijkx en Smit de sleutel van het oude Hemingsways overhandigd, begin volgend jaar willen ze de deuren openen van De Rithse Hoeve. Luijkx blijft in het weekend gewoon de Liquid draaien. Het stel staat straks samen in de Rithse Hoeve.