Afbeelding

Nieuw: restaurant en bed & breakfast Ginnekenweg

Economie

ZANDBERG – Na jaren van omzwervingen keert Angèle Liu terug op het oude nest. In het huis waar zij aan de Ginnekenweg opgroeide en haar ouders een restaurant dreven, start zij in februari samen met haar man Marcel Huser een eetgelegenheid met bed en breakfast.

Het pand, waarin het nieuwe restaurant ‘Block 62’ komt is oud. Al 124 jaar staan de muren overeind. Die muren zijn een van de weinige dingen die blijven na de grondige verbouwing die de eigenaren in gang hebben gezet.

“Vanaf 1971 tot en met 1981 zaten mijn ouders er met een restaurant. Daarna hebben ze het al die jaren verhuurd aan andere uitbaters. Het was compleet uitgeleefd. Toen ik met Marcel ging kijken, keken we door de puinzooi heen en zagen iets heel moois. Ik ben daar opgegroeid dus dat is heel bijzonder voor mij”, zegt Liu.

De Bredase woont in Maastricht, na veertien jaar in Azië te hebben rondgetrokken. Nu staat ze op het punt naar haar geboortestad terug te keren. “Ik heb in zes Aziatische landen in hotelwereld gewerkt en daarna aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Mijn man heeft de ervaring in de keuken”, aldus Liu.

Op de eerste verdieping komen twee kamers met badkamer. Het restaurant wordt een combinatie van de Aziatische en westerse keuken, maar geen fusion, benadrukt Liu. De twee horecaondernemers willen zich richten op een breed publiek.

“We gaan zowel voor toeristen als zakenmensen. Maar ook studenten en ouders met kinderen zijn welkom. Het wordt laagdrempelig voor jong en oud. De service staat bij ons voorop."