Afbeelding

Rabobank waarschuwt voor tijdig regelen spaarloon

Economie

BREDA – De Rabobank waarschuwt degene die nog gebruik wil maken van de spaarloonregeling zich tijdig aan te melden. Volgens woordvoerster Desiree Verdaasdonk het liefst voor vijftien december.

De regeling wordt per een januari afgeschaft en dat heeft een run veroorzaakt van klanten die er nog gebruik van willen maken. Het levert hen een belastingvoordeel van enkele honderden euro’s op. De Rabobank bevestigt de ontstane drukte.

“We zien duidelijk een verhoogde aandacht. Veel mensen vragen nog een regeling aan en dat kan. Ze zijn van harte welkom. Maar niet alleen wij spelen een rol. Ook de werkgever moet actie ondernemen. Dat heeft niets met de banken te maken”, aldus Verdaasdonk.

Zij wijst op de salarisronde die de werkgever volgens haar al per vijftien december verwerkt moet zijn. “Door de grote toeloop moet er administratief heel wat verwerkt worden. We proberen dat zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. We hopen dat niet alles op het laatste moment gebeurt”, zegt de woordvoerster.

In een spaarloonregeling een werknemer 613 euro per jaar inleggen. Dat geld wordt ingehouden van het brutoloon. Normaal gesproken mag dat geld pas na vier jaar belastingvrij worden opgenomen. Maar de regeling wordt dus per een januari afgeschaft. Dus kun er nu nog snel bruto worden ingelegd, om het per januari belastingvrij op te nemen. Wat een voordeel van 250 euro oplevert.