foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Seksclub Haagweg 199 wordt studentencomplex

Economie

HAAGPOORT - Het erotisch centrum Haagweg 199 mag een studentencomplex worden. Eigenaar H. Dufour heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de gemeente.

Het college vindt dit een goed plan. Ondanks dat het bordeel geen overlast veroorzaakt, wil het stadsbestuur wel een wijziging in het bestemmingsplan opnemen. De Haagweg 199 heeft nu nog het etiket ‘prostitutiedoeleinden’, maar moet door de wijziging studentenhuisvesting meekrijgen.

Eigenaar Dufour heeft wethouder Alfred Arbouw aangegeven dat vraag naar en omzet van de club teruglopen. De veranderde wet- en regelgeving zou daar debet aan zijn.

De gemeente legt Dufour wel een aantal verplichtingen op. De kamers mogen geen zelfstandige eenheden zijn. Een keuken zou zich in de gemeenschappelijke ruimten moeten bevinden. Op de begane grond is het aantal kamers aan een maximum van twaalf gebonden en de eigenaar mag er niets bijbouwen.

Het pand mag niet over twee functies beschikken. ‘Half prostitutiebedrijf, half studentenhuisvesting’ is voor het stadsbestuur dan ook uit den boze. De vergunning voor het prostitutiebedrijf komt in het geheel te vervallen. Een seksinrichting in welke vorm dan ook is daarna niet meer welkom aan de Haagweg 199.

De gemeente verwacht niet dat met de sluiting van het bordeel er een illegaal circuit door een tekort aan prostitutiebedrijven ontstaat.