Ivo Hopmans en Cees Welten. foto Welten
Ivo Hopmans en Cees Welten. foto Welten

Bredase student wint stage als CEO

Economie

BREDA/VESSEM – De Bredase NHTV-student Ivo Hopmans (20) gaat een halfjaar stagelopen als CEO bij detacheerder Welten uit Vessem.

Hopmans maakte deel uit van een groepje van veertig studenten die nog in de race waren voor deze felbegeerde stage. Hij werd gekozen na een drie dagen durend Challenge Weekend op de Welten Campus in Vessem.

De 20-jarige student ontvangt bij zijn stage een iPad, smartphone, maatkostuum en lease-auto. Gedurende zijn stage zal hij onder meer deelnemen aan directiebesprekingen en vergaderingen met de Raad van Commissarissen. Bovendien ontvangt hij – net als de laatste negen overgebleven kandidaten – een baangarantie.

In september deed financieel opleider en detacheerder Welten een oproep aan alle laatstejaars HBO en HBO+ studenten zich aan te melden en daarmee kans te maken een half jaar stage te lopen als daadwerkelijk de hoogste baas van Welten. Uit de vele aanmeldingen werd na een online opdracht een selectie gemaakt, waarna 40 studenten werden uitgenodigd voor het Challenge Weekend.

Na een afvalrace dit weekend bleven er 10 talenten over die ieder vijf minuten de tijd hadden de sollicitatiecommissie te overtuigen van hun competenties.

Hopmans studeert International Real Estate & Facility Management aan de NHTV in Breda. “Gedurende het hele weekend liet hij zien over de juiste inhoud te beschikken en bovendien in staat te zijn deze op een pakkende manier te presenteren. Ivo heeft een duidelijk inzicht in de processen en weegt de belangen op de juiste wijze af”, zo stelt het bedrijf.

“De klik tussen de CEO-stagiair en Cees Welten was bij de bekendmaking direct zichtbaar”, aldus de projectleider. Ivo kijkt vol verlangen uit naar zijn stage. “Dit is voor mij een toffe en unieke kans en ik heb er onwijs veel zin in.” De zes maanden durende stage begint in januari.