Ivo Hopmans en Cees Welten. foto Welten
Ivo Hopmans en Cees Welten. foto Welten

Stage als topmanager: 'Opvallen door jezelf te zijn'

Economie

BREDA/VESSEM – “Je moet precies jezelf zijn, anders prikken ze er doorheen.” Dat is de best tip die Ivo Hopmans aan alle studenten en starters mee wil geven. Afgelopen weekend werd bekend dat hij een half jaar als CEO mag stage lopen bij detacheerder Welten in Vessem.

Vrijdag en zaterdag volgde Ivo met zo’n veertig anderen een trainings- en opleidingsprogramma in Vessem. “Het was erg leuk en het ging ook best goed. Ik denk dat mijn resultaten de jury bevielen”, vertelt Ivo.

"Dat ik stage mag lopen bij Welten is echt heel tof, ik had zeker niet verwacht dat ik over zou blijven", zegt Ivo. De studenten moesten verschillende opdrachten doen voor de gewilde stageplaats.

“We begonnen vrijdag met outdooractiviteiten. Zo moesten we bijvoorbeeld blindemannetje doen waarbij je op anderen moet vertrouwen. Maar ook analytische opdrachten zaten in het programma.”

Ivo studeert International Real Estate & Facility Management aan de NHTV. Maar zijn ‘concurrenten’ kwamen van hele andere opleidingen. “Ik doe dan hbo, maar er waren ook mensen die een universitaire opleiding volgen. En er was zelfs iemand die psychologie studeert.”

Opvallen doe je volgens Ivo door gewoon jezelf te zijn. “Zo’n jury prikt er zo doorheen als je jezelf anders voordoet. En je moet ook je ook niet anders voordoen anders kom je jezelf tegen tijdens je stage.”

Ivo begint in januari. Op de vraag of er voor hem nog wat te leren valt als hij al één van de besten is antwoordt hij: “Nu heb ik alleen een trainingsweekend gehad met individuele opdrachten. Straks ga ik meelopen met de directeur, dan valt er nog genoeg te leren.”