Afbeelding

Zorgen Heusdenhout toename vandalisme en overvallen

Nieuws autobrand

HEUSDENHOUT – De wijkraad en een aantal ondernemers in de wijk Heusdenhout maken zich zorgen over de toenemende overlast. Aanleiding om hun gevoel uit te spreken zijn de drie gevallen van brandstichting van afgelopen weekend. “Het moet nu stoppen.”

Twee auto’s aan de Kemelstede en de Grote Houw en een aantal terrasstoelen gingen in vlammen op nadat waarschijnlijk een persoon op strooptocht door de wijk was gegaan. Het terras is van snackbar de Kwalitaria aan winkelcentrum de Bisschopshoeve. Eigenaar Eddy Couwenberg ziet het als een losstaand incident, maar wel als een van de vele.

“Ik geloof niet dat het direct tegen een persoon is gericht. Toch is het de laatste twee jaar vaker raak. Een paar keer zijn de containers achter het winkelcentrum in brand gestoken. Verder is een tijdje terug een bejaarde vrouw in haar woning overvallen. Er moet iets gedaan worden. Zeker voor de ouderen in de wijk is het niet er niet prettiger op geworden”, aldus Couwenberg.

Wijkraadvoorzitter Corné Kriesels bevestigt de toenemende overlast. Ook hij vindt het tijd dat er actie wordt ondernomen. Hij vreest dat de problemen anders zullen toenemen. “We horen veel vanuit de winkeliers. Zij hebben al vaker met wat branden te maken gehad. Ook is kortgeleden een vrouw op klaarlichte dag overvallen. Als het maar geen trend wordt.”

Volgens Kriesels zou een project als buurtpreventie, dat inmiddels in diverse Bredase wijken is uitgezet, niet misstaan. “Tot op heden was het een rustige wijk, maar daar is wel wat veranderd. Misschien moeten we meer doen aan preventie. In ieder geval moeten we de mensen meer alerter maken. We gaan als wijkraad nu iets ondernemen.”