foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Onderzoek concentratie onderwijs Frankenthalerstraat

Algemeen

CENTRUM - Het stadsbestuur start een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid van concentratie van onderwijs aan de Frankenthalerstraat.

Aanleiding vormen de plannen van ROC West-Brabant om drie scholen naar deze locatie te verplaatsen. Het college ondersteunt het uitgangspunt om hier onderwijs te concentreren en wil in kaart brengen wat er precies mogelijk is.

Het ROC West- Brabant heeft aan de Frankenthalerstraat al een onderwijsinstelling en wil daar verder gaan concentreren. Het gaat specifiek om verplaatsing van de Praktijkschool aan de Baronielaan en het Prinsentuin College en Radius College aan de Terheijdenseweg.

De gemeente ziet aan de Frankenthalerstraat kansen voor vooral praktijkgericht onderwijs. Ook eventuele huisvesting van de Berkenhofschool wordt in het haalbaarheidsonderzoek betrokken. Deze school is nu nog gevestigd op het Landgoed De Klokkenberg, maar zoekt een nieuwe locatie.

Het is nog niet duidelijk wat er moet gebeuren met de eventueel vrijkomende locaties aan de Terheijdenseweg en de Baronielaan. Wel staat vast dat tot 2020 woningbouw geen optie is.

Binnenkort sluiten Gemeente Breda en ROC West-Brabant een intentieovereenkomst als vertrekpunt voor het haalbaarheidsonderzoek. De uitkomsten hiervan worden medio 2012 verwacht.