foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Bewoners Heuvel duidelijk: géén drugsopvang (update)

Algemeen

HEUVEL - Ook de wijkbewoners van de Heuvel zitten momenteel in een bijeenkomst over de komst van een drugsverslaafdenopvang in hun wijk. De boodschap van de bewoners is duidelijk: in de Heuvel is geen plek voor zoiets.

"Waarom juist de Heuvel en de Hoge Vucht", vragen de bewoners zich ook dit keer af. Net als de bewoners van de Hoge Vucht voelen zij zich in de steek gelaten doordat het college van B&W ze niet eerder op de hoogte gesteld. De avond lijkt een kopie te worden van de bijeekomst maandagavond waarbij bewoners en bestuur lijnrecht tegenover elkaar stonden.

Rond half acht trapten burgemeester Van der Velden en wethouder Meeuwis de bijeenkomst af in gemeenschapshuis de Vlieren aan de Dr. Struyckenstraat. In de Hoge Vucht vond eenzelfde bijeenkomst maandagavond al plaats. Die ontaardde af en toe in een ordinaire scheldpartij en semi-bedreigingen.

Bewoners van de Heuvel toonden al eerder hun onvrede met het besluit van het Bredase stadsbestuur om 24 drugsverslaafden een semi-permanente woning aan te bieden in de Oranjeboomstraat. Zo hingen ze in de straat spandoeken met de tekst 'Houd onze wijk clean. Hier geen drugshotel'.