foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

PvdA stelt vragen over locatiekeuze verslaafdenopvang

Politiek

HOGE VUCHT/HEUVEL - Net als de Hoge Vuchtbewoners valt de PvdA-fractie in Breda over de locatiekeuze voor de verslaafdenpensions die in de die wijk en de Heuvel komen.

Ook vraagt de PvdA, die voorstelt het besluit op de agenda van de commissie Maatschappij te zetten, zich af of de gemeente bij de keuze van de locaties bijvoorbeeld de corporaties en de SMO Breda heeft betrokken.

Duidelijkheid over die laatste partner is er overigens al; directeur Lieke Jansen van SMO Breda was maandagavond bij de roerige bijeenkomst, naast burgemeester Peter van der Velden en wethouder Cees Meeuwis, de persoon die het besluit over de (de locaties van) verslaafdenopvang verdedigde.

Daarnaast wil sociaaldemocraat Richard Blankenstein weten waarom 'het niet vestigen van een locatie voor het sociale pension in een wijkontwikkelingswijk' niet als criterium gesteld? De Hoge Vucht valt onder de noemer 'wijkontwikkelingswijk', de wijk Heuvel heeft dat etiket net van zich afgeschud.

Blankenstein vraagt in zijn brief wat het college doet aan de veiligheid rondom het pension. Van der Velden, Meeuwis en Jansen legden maandagavond uit dat er een samenwerking komt tussen gemeente, pension, politie en de stadsmarinier om op de veiligheid toe te zien. Bewoners van het pension die de regels overtreden, worden direct uit het huis gezet.

In het pension zijn straks 24 uur per dag, zeven dagen in de week twee begeleiders aanwezig.