Deelneemster Miss Plus Size
Deelneemster Miss Plus Size

Bredase studente in race Miss Plus Size

Algemeen

BREDA – Negen jaar geleden was Bernadine Brouwer (23) voor het eerst op de Grote Maten Beurs. Maar nu wil de Bredase Avans studente voor het eerst meedoen met de Miss Plus Size verkiezing.

De halve finales zijn vrijdag. Wat ga je daar allemaal doen?
“Er zijn workshops zoals catwalklopen. Maar er is ook een fotoshoot en we moeten langs de jury voor een gesprekje.”

Heb je de concurrentie al gezien?
“We zijn nu met veertig dames overgebleven en we zitten allemaal in een facebookgroep. Het zijn allemaal mooie dames, maar we gunnen elkaar ook veel.”

Wat vind je er van dat modellen meestal mager zijn?
“Dat is het schoonheidsideaal. Daar doe je niets aan. Maar ik wil graag laten zien dat het ook anders kan. Al vormen plus size modellen wel een extreem contrast met andere modellen.”

Denk je dat er meer plus size modellen nodig zijn?
“Misschien wel. Nu zijn de modellen van de grote maten winkels nog vrij slank. Die hebben maat 42/44 terwijl er kleding wordt verkocht tot maat 64. Dezelfde trui staat bij iemand die maat 64 heeft echt heel anders dan bij iemand met maat 44. Maar dat laten ze nog te weinig zien.”

Heb je ook ambitie om model te worden?
“Als ik door ga naar de finale dan zou het natuurlijk ook leuk zijn als er dingen uit de verkiezing voortkomen. Maar ik realiseer me ook dat het niet waarschijnlijk is dat ik de wereld als model ga veroveren.”

Heb je wel eens geprobeerd om af te vallen?
“Ja, daar ben ik wel mee bezig geweest, maar daar werd ik niet gelukkig van. Nu ben ik blij met hoe ik er uit zie.”

Hoe ga je je voorbereiden?
“Voor de jury moet ik me kort presenteren. Ik ga laten zien dat ik trots ben op mezelf zoals ik ben. En natuurlijk ga ik vanmiddag nog even naar de kapper. Mijn outfits liggen al klaar, ze moeten alleen nog opgevouwen worden.”