Afbeelding

brabant10: ‘Economie vraagt om andere werkwijze’

Economie

BREDA – De in Breda gevestigde regionale commerciële tv-zender brabant10 gaat reorganiseren. De komende maanden neemt de zender afscheid van elf van de 25 medewerkers.

Bij deze elf gaat het deels om het niet verlengen van tijdelijke contracten en om een aantal vaste medewerkers, geeft commercieel directeur Ronald van Gaans aan. “Dat is een lastige, maar noodzakelijke beslissing geweest. De economische situatie in de wereld maakt dit noodzakelijk, net als bij de krant en andere media, merken we als eerste de gevolgen van de crisis.”

brabant10 gaat meer werken met freelancers. “Die gaan de producties die we voor tv en voor derden maken produceren. Op die manier kunnen we beter inspelen op de vraag uit de markt.”

Op tv verandert er niet veel. “Natuurlijk kijken we naar wat we uitzenden, zoals we dat elk seizoen doen”, stelt Van Gaans. “Programma’s als FC Brabant10 met de Jupiler League en het muziekprogramma BrabantTopppers blijven we gewoon uitzenden. Ook het programma BrabantVandaag op woensdag en vrijdag blijft. brabant10 blijft een zender waar Brabanders zich thuisvoelen en die in heel de provincie te zien is.”

De organisatie van de zender zal veranderen, geeft Van Gaans aan. “Dat is onvermijdelijk als je met een kleinere groep mensen verder gaat. Duidelijk is dat Mariëlle Bastiaansen op de zender te zien blijft, zij stond immers aan de basis van brabant10.”

Voor de website BredaVandaag.nl verandert er niets. De nieuwssite ging eerder dit jaar een alliantie aan met brabant10. “BredaVandaag.nl blijft gewoon doen wat de site al jaren doet: het als eerste brengen van lokaal Bredaas nieuws.”