foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Verhalen luisteren tijdens wachten in Amphia

Algemeen

BREDA – Bezoekers van de polikliniek van het Amphia Ziekenhuis hoeven sinds deze week geen oude tijdschriften meer te lezen in de wachtkamer. Speciaal voor hun zijn er een aantal luisterverhalen in première gegaan.

Het project is een bijzonder initiatief van theatergezelschap Drieons. Directeur Service van het Amphia Mary Groenewoud is enthousiast over het initiatief. “Een ziekenhuis is voor veel mensen een spannende omgeving. En met name als je als patiënt bijvoorbeeld meerdere onderzoeken op één dag hebt, ben je langer aanwezig in het ziekenhuis. Het luisteren naar ontspannende, vermakelijke en soms ook ontroerende verhalen kan dan een welkome afwisseling en een rustmoment zijn.”

De luisterverhalen, getiteld VINK #2, zijn ontwikkeld door het Tilburgse theatergezelschap Drieons in samenwerking met uitgeverij De Geus en Fontys Academie voor Theater. In totaal worden tien verhalen aangeboden die speciaal voor een ziekenhuisomgeving zijn gemaakt. Geïnteresseerde polikliniekpatiënten en bezoekers kunnen bij de receptie op locatie Molengracht gratis een MP3-speler lenen.