Afbeelding

Breda breidt wildplak- en graffitiplekken uit

Nieuws

BREDA – Graffitimakers en wildplakkers kunnen hun hart ophalen. De gemeente creëert deze week een tiental extra plekken, zo laat zij dinsdag weten.

De gemeente wil op deze wijze gevels en stadsmeubilair schoonhouden en de overlast van graffiti en wildplakken in kaart brengen. Samen met bewoners en ondernemers startte Breda in 2009 de pilot ‘Graffiti en Wildplakken Binnenstad’ en dat krijgt nu een vervolg.

“Met de toevoeging van tien extra wildplakpanelen voorzien we in de behoefte aan ruimte voor wildplakken. Tegelijkertijd proberen we het wildplakken te reguleren en de overlast te beperken. Dit is belangrijk, omdat het plakken van affiches en het spuiten van graffiti op stadsmeubilair niet alleen een ontsierend straatbeeld oplevert, maar ook schade aan particuliere en gemeentelijke eigendommen,” aldus wethouder Buitenruimte Bob Bergkamp.

Met de tien extra wildplakpanelen komt het totaal nu op 27 panelen waarvan zeventien in de binnenstad en tien verspreid over andere wijken. Van die laatste categorie gaat het om twee panelen op de Graaf Engelbertlaan, twee op de Ettense baan bij IKEA, twee op de Speelhuislaan bij het Centraal Station, twee op de Tilburgseweg en twee in Prinsenbeek bij de fietsbrug bij Velsgoed.