Foto Yvonne Vermeulen
Foto Yvonne Vermeulen

Medewerker daklozenopvang in Opsporing Verzocht

Algemeen

EMER - Er kan niet genoeg aandacht zijn voor de nog steeds onopgeloste moord op zwerver Samba Fall. Dinsdagavond komt een medewerker van daklozenopvang 't IJ aan het woord in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Samba werd 6 september gevonden aan de Reduitlaan. Hij was bekende bij daklozenopvang 't IJ en zou voorafgaand aan zijn dood ruzie hebben gehad. De politie zoekt nog steeds getuigen die die nacht iets hebben gezien. Daarom komt de medewerker van 't IJ de zaak toelichten.

Vlak na de moord werd er in de dag- en nachtopvang aandacht besteed aan de moord. Directrice Lieke Jansen van SMO Breda: “We hebben toen gesprekken gehouden met zowel medewerkers als cliënten. Daar was behoefte aan want Samba was wel een bekende bij de opvang.”

Ook was er meer behoefte aan opvang. “Enkele cliënten verbleven toen vaker in de opvang. Men weet niet wat er gebeurd is, maar is daar wel flink van geschrokken”, vertelt Jansen.

Het incident staat volgens haar op zich. “Er is eigenlijk geen vergelijking te maken met andere incidenten. Er is wel eens een meningsverschil maar dat is een heel ander verhaal. Ik denkt dat het de tweede keer is dat we met een misdrijf te maken hebben.”

Inmiddels is de rust wedergekeerd. “Ik schat in dat er nu nog weinig effecten zijn van de moord op Samba. De opvang gaat gewoon door, het is ook alweer een poosje geleden dat Samba gevonden werd", zegt Jansen.

Op de Tramsingel is dinsdag een bord neergezet met de tekst: ‘Zwerver Samba dood door geweld, vanavond in Opsporing Verzocht’. In de