Belcrumweg met kruising Stationslaan. foto Erik Eggens
Belcrumweg met kruising Stationslaan. foto Erik Eggens

Deel Stationslaan ligt er al

Economie

BELCRUM - Een deel van de nieuwe Stationslaan ligt er inmiddels. De weg die de Belcrumweg met de Doornboslaan verbindt, wordt voorlopig alleen nog gebruikt door bouwverkeer.

Voor wie dagelijks met de auto of fiets op de Belcrumweg rijdt, is het wellicht even wennen. Tussen de Academiesingel en de Van Voorst tot Voorststraat staan ineens verkeerslichten.

Vanaf die kruising de Stationslaan opdraaien mag nog even niet. De weg is vooralsnog alleen bedoeld voor bouwverkeer dat als bestemming OV-Terminal heeft. Het nieuwe station wordt halverwege 2015 opgeleverd, zo is de verwachting.

Daarnaast tekende het Bredase stadsbestuur woensdag een intentieovereenkomst voor een onderzoek om te komen tot een ontwikkeling op de locatie Academiesingel/Spoorstraat, op een steenworp afstand van Stationslaan. Een bord op het grasveld meldt al jaren dat op de plek ‘De Hoven’ wordt gebouwd. De eerste steen moet echter nog worden gelegd. Het is nu nog onduidelijk wat er op de locatie wordt gerealiseerd.

Wethouder Arbouw (VVD, Ruimtelijke Ontwikkeling) vindt dat het ondertekenen van die overeenkomst een goed signaal afgeeft. “Een signaal dat marktpartijen in deze economisch moeilijker tijden overtuigd zijn van de potentie van Via Breda”, aldus wethouder Arbouw.