foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Hoofdsponsor Van Dijk: 'Geen kandidaat directeurschap NAC'

Economie

STEENAKKER - Jan-Willem van Dijk van Into Telecom, NAC’s nieuwe hoofdsponsor, benadrukt het nog maar eens. “De functie van algemeen directeur van NAC Breda ambieer ik niet.”

Vrijdagochtend presenteerde NAC haar nieuwe sponsor. Een dag eerder lekte al uit dat Into Telecom de nieuwe sponsor zou worden. Ook de bedragen die daarmee waren gemoeid, kwamen via BredaVandaag.nl al naar buiten. NAC-directeur Ed Busselaar en sponsor Van Dijk wilden tijdens de presentatie de bedragen niet bevestigen.

Wel bevestigt Van Dijk dat NAC met deze deal per saldo er meer aan over houdt dan aan de deal met Sunweb, die na zeven jaar trouwe dienst haar heil ergens anders gaat zoeken. De voorkant van het shirt is voorzien van sponsor, nu de achterkant nog. “Daarover worden de gesprekken momenteel nog gevoerd”, stelt Busselaar.

In 2003 ging Van Dijk nog wel voor de hoofdprijs met als inzet directeur van NAC te worden. Na een vijftal gesprekken besloot de club toch voor Theo Mommers te kiezen. Van Dijk verwijst die suggestie nu naar de prullenbak. “Ik ben geen kandidaat, nu niet en de komende jaren ook niet.”

NAC en Into Telecom tekenden een contract voor drie jaar. Sunweb blijft tot het einde van het voetbalseizoen hoofdsponsor van de club. Het sponsorcontract van Into Telecom met Feyenoord wordt na deze periode niet verlengd.