4 december, geheel in winterfsfeer wordt de Kerstboom op de Grote Markt geplaatst. foto Guido van der Kroef
4 december, geheel in winterfsfeer wordt de Kerstboom op de Grote Markt geplaatst. foto Guido van der Kroef

Horeca Grote Markt ergert zich aan vroege komst kerstboom

Nieuws

CENTRUM - Een aantal horecabazen op de Grote Markt ergert zich al jaren aan de grote kerstboom die volgens hen te vroeg op markt wordt opgebouwd. Volgens de ondernemers zijn werklui al bezig de boom op te tuigen terwijl Sinterklaas het been nog niet half op het dek van zijn stoomboot terug naar Spanje heeft gezet.

"Vrijwel iedereen begint met kerst als Sinterklaas weg is", schrijft Victor Rietveld in een brief aan horecabelangenvereniging de Wandelerij namens ondernemers. De eigenaar van restaurant Gauchos mag de hele dag tegen de werkzaamheden aan kijken. "Vandaag (3 december, EE) zijn ze weer de hele dag bezig met machines, lawaai, kerstbomen zagen etcetera, terwijl alle mensen hun Sinterklaasinkopen aan het doen zijn."

Auto's rijden af en aan tussen het winkelend publiek en dat is Rietveld en de andere ondernemers een doorn in het oog. "De uitvoerder kan hier natuurlijk niets aan doen", gaat de restauranteigenaar verder. "Hij voert gewoon de opdracht van de Gemeente Breda uit." Rietveld vindt het dan ook hoog tijd om gezamenlijke een klacht bij de gemeente in te dienen.