foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Gemeenten komen met gezamenlijk Centrum Jeugd en Gezin

Algemeen

BREDA – De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Breda slaan de handen ineen en richten samen een loket Centrum Jeugd en Gezin op. Deze week ondertekenden de wethouders van de drie gemeenten een akkoord, waarmee Alphen-Chaam en Baarle-Nassau zich officieel aansluiten bij CJG Breda.

Het Rijk heeft iedere gemeente in Nederland opgedragen een Centrum voor Jeugd en Gezin op te richten. Elke gemeente is, mits ze zich houdt aan bepaalde regels, vrij om het loket naar eigen inzicht in te richten.

De CJG’s van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Breda gaan geen nieuwe loketten creëren, maar kiezen ervoor om gebruik te maken van de bestaande organisaties en structuren. Door samen te werken met consultatiebureaus, scholen, jeugdverenigingen en bibliotheken kunnen jongeren en ouders eenvoudig worden bereikt.

Het CJG is er voor het beantwoorden van vragen over opvoeding en opgroeien. Zowel ouders als kinderen kunnen bij het loket terecht. Het doel van het CJG is het stimuleren van de dialoog met en tussen ouders en kinderen over het opgroeien en de opvoeding.