Mede dankzij een eigen doelpunt van Heerenveen pakte NAC een punt in eigen huis foto Peter Visser
Mede dankzij een eigen doelpunt van Heerenveen pakte NAC een punt in eigen huis foto Peter Visser

Alex Schalk nog niet rond met NAC Breda

NAC

BREDA - De eventuele contractverlenging van NAC-aanvaller Alex Schalk is nog niet helemaal in kannen en kruiken. Jeffrey van As, technisch directeur bij NAC Breda, laat weten nog in gesprek te zijn met de jonge aanvaller, maar is hoopvol over een goede afloop.

Van As verwacht nog voor de winterstop een nieuwe overeenkomst met Schalk te kunnen sluiten. “Het is snel gegaan met Alex het afgelopen jaar. Dit seizoen draait hij goed mee en krijgt hij veel speeltijd in het eerste elftal”, aldus Van As. Mede door het vertrek van Matthew Amoah heeft Schalk dit seizoen zijn doorbraak beleeft. Hij speelde dit seizoen, tot nu toe, twaalf wedstrijden in de Eredivisie en scoorde daarin drie doelpunten.

Ook laat de technisch directeur weten dat NAC in de winterstop met Anthony Lurling om de tafel gaat zitten, om te praten over een contractverlenging. Het huidige contract van Lurling loopt aan het eind van het seizoen af. De 34-jarige aanvaller speelde dit seizoen vijftien wedstrijden in de competitie en was vier maal trefzeker.

Zoals het er nu naar uitziet komen er geen versterkingen voor NAC in de winterstop. “We hebben simpelweg de financiële middelen niet om nieuwe spelers aan te trekken. Er zullen eerst spelers verkocht moeten worden, voordat we nieuwe binnenhalen”, aldus Van As.