Afbeelding

Vrijwilligerswerk: 'Het liefst hadden we ze allen bedankt'

Economie

BREDA – Breda-Actief wil vrijwilligers in Breda woensdag een hart onder de riem steken. Het servicepunt voor vrijwilligerswerk doet dit in verband met Nationale Vrijwilligersdag.

Moniek van der Velden van Breda-Actief vertelt wat zij als organisatie doen aan deze dag. “Het liefst hadden we alle 47.000 vrijwilligers in Breda persoonlijk bedankt, maar dat gaat helaas niet. Daarom hebben we ervoor gekozen langs te gaan bij een aantal projecten die uiteenlopen. Zo geven we vrijwilligers op zoveel mogelijk terreinen aandacht en waardering.”

Samen met een tiental raadsleden gaat wethouder Bob Bergkamp langs bij acht vrijwilligersorganisaties in Breda, zoals UNICEF Winkel, de Jeruzalem Parochie en JOM (Jonge Ondernemende Moeders). Met het bezoek willen Breda-Actief en het gemeentebestuur waardering geven voor hun inzet.

Van der Velden zegt tevreden te zijn met de hoeveelheid vrijwilligers in Breda. “Met die 47.000, een derde van de Bredase inwoners, zitten we op een landelijk gemiddelde. Er is wel steeds meer behoefte aan gratis hulp, dus we streven altijd naar meer mensen die zich willen inzetten.”

Op 16 december gaat Breda-Actief de vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje zetten tijdens het uitreiken van de Vrijwilligerspenning. "We willen dit groots aanpakken. We nodigen daarom zo'n driehonderd vrijwilligers uit. Deze avond zien we als de grote afsluiter van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk."